Espiritu de Chile Chronos Classic Merlot

Proefnotitie

Een volle wijn met tonen van kruiden, rood fruit en vanille. Smaken van pruimen, bramen en chocolade. De structuur is zacht en soepel met een lange afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Espiritu de Chile
Land van herkomst Chili
Streek Curico Valley
Sluiting Schroefdop
Druif merlot (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rood fruit, kruidig, vanille

Vinificatie:

De druiven worden handmatig geoogst. Hierna vindt de vergisting plaats voor 8 dagen op rvs tussen de 26 – 28 graden Celsius. De maceratie en fermentatie is beperkt tot 8 dagen, om zo de fruitaroma’s en zachte tannines te behouden.

Wijn spijs:

Gegrild vlees, gegrilde groenten, eendenborst, en stevige kazen.

Achtergrondinformatie:

Chili geldt als een van de meest innovatieve wijnbouw landen in de wereld met zelfs gematigde en koele microklimaten en wijnen die gemaakt worden op ‘terroir’. De wijnen zijn geënt op de wijngaarden en hun ondergrond wat terug te vinden is in de smaak. Espiritu de Chile is uniek in de geuren en smaken van haar wijnen en bezit geen overdreven fruitkarakters. De wijnen zijn puur, zuiver en bezitten mooie mineralen. Espiritu produceert wijnen die duurzaam gemaakt zijn; er is veel aandacht voor de natuur en er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van pesticiden en kunstmest.

De Maipo Valley is het meest noordelijke deelgebied van de Central Valley en ook het oudste wijngebied in Chili. Het werd lange tijd beschouwd als de beste wijn-groeiende regio in Chili, met name vanwege haar uitstekende Cabernet Sauvignons. Het klimaat in de Maipo Valley is warm en droog, hoewel de klimatologische invloeden van de Stille Oceaan en de Andes aanzienlijk variëren. De rode wijnen van de Maipo Valley behoren percentueel tot de beste in Chili, hoewel de teelt van de witte wijnen geleidelijk aan toeneemt in met name de kustgebieden.


Meer van Espiritu de Chile