Espiritu de Chile Chronos Reserva Cabernet Sauvignon

Proefnotitie

Donkerrood van kleur met aroma’s van zwarte bessen, wilde bessen, vlierbessen en een vleugje vanille. De structuur is harmonieus met een elegante houttoets en een lange afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Espiritu de Chile
Land van herkomst Chili
Streek Curico Valley
Sluiting Schroefdop
Druif cabernet sauvignon (85 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zwarte bes, vlierbloesem, vanille.

Vinificatie:

Deze Cabernet Sauvignon is gemaakt van geselecteerde druiven van onderscheidende kwaliteit. De selectie werd gevolgd door een macaratie van 12 dagen, om een passende structuur en lengte aan de wijn te bieden. De fermentatietemperatuur had een piek van 30 graden op de eerste dag, waarna de temperatuur op 25 graden werd gehouden om het fruit en de zachtheid te behouden. Vervolgens heeft de wijn 6-8 maanden gerijpt in eikenhouten vaten.

Wijn spijs:

Gevogelte, gegrilde steak, gegrilde groenten.

Achtergrondinformatie:

Chili geldt als een van de meest innovatieve wijnbouw landen in de wereld met zelfs gematigde en koele microklimaten en wijnen die gemaakt worden op ‘terroir’. De wijnen zijn geënt op de wijngaarden en hun ondergrond wat terug te vinden is in de smaak. Espiritu de Chile is uniek in de geuren en smaken van haar wijnen en bezit geen overdreven fruitkarakters. De wijnen zijn puur, zuiver en bezitten mooie mineralen. Espiritu produceert wijnen die duurzaam gemaakt zijn; er is veel aandacht voor de natuur en er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van pesticiden en kunstmest.

De Maipo Valley is het meest noordelijke deelgebied van de Central Valley en ook het oudste wijngebied in Chili. Het werd lange tijd beschouwd als de beste wijn-groeiende regio in Chili, met name vanwege haar uitstekende Cabernet Sauvignons. Het klimaat in de Maipo Valley is warm en droog, hoewel de klimatologische invloeden van de Stille Oceaan en de Andes aanzienlijk variëren. De rode wijnen van de Maipo Valley behoren percentueel tot de beste in Chili, hoewel de teelt van de witte wijnen geleidelijk aan toeneemt in met name de kustgebieden.


Meer van Espiritu de Chile