Espiritu de Chile Chronos Classic Cabernet Sauvignon

Proefnotitie

Donker robijnrood van kleur. Geuren van zwarte bessen, bramen, witte peper en vanille. Zet zacht in met een frisse afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Espiritu de Chile
Land van herkomst Chili
Streek Curico Valley
Sluiting Schroefdop
Druif cabernet sauvignon (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zwarte bessen, bramen, vanille

Vinificatie:

Op twee verschillende momenten met de hand geoogst om frisheid te behouden. 8 dagen lange schilweking om aroma’s en kleur te onttrekken uit de schilletjes. De fermentatie temperatuur is onder de 25 graden gehouden om het fruitige karakter te bewaren.

Wijn spijs:

Ideaal met stevige maaltijden, donkerrood vlees, wild en sterke kazen

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Chili geldt als een van de meest innovatieve wijnbouw landen in de wereld met zelfs gematigde en koele microklimaten en wijnen die gemaakt worden op ‘terroir’. De wijnen zijn geënt op de wijngaarden en hun ondergrond wat terug te vinden is in de smaak. Espiritu de Chile is uniek in de geuren en smaken van haar wijnen en bezit geen overdreven fruitkarakters. De wijnen zijn puur, zuiver en bezitten mooie mineralen. Espiritu produceert wijnen die duurzaam gemaakt zijn; er is veel aandacht voor de natuur en er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van pesticiden en kunstmest.

Het Curicó gebied in Chili grenst aan het zuiden van de Rapel Valley en wordt gekenmerkt door een mediterraan klimaat en een bodem die rijk is aan leem en klei. In de Curicó Valley dalen de temperaturen ’s nachts aanzienlijk wat ervoor zorgt dat de druiven langzaam rijpen en zij hun zuurgraad behouden. Dit resulteert in bijzonder frisse en fruit gedreven wijnen.

De Maipo Valley is het meest noordelijke deelgebied van de Central Valley en ook het oudste wijngebied in Chili. Het werd lange tijd beschouwd als de beste wijn-groeiende regio in Chili, met name vanwege haar uitstekende Cabernet Sauvignons. Het klimaat in de Maipo Valley is warm en droog, hoewel de klimatologische invloeden van de Stille Oceaan en de Andes aanzienlijk varieren. De rode wijnen van de Maipo Valley behoren percentueel tot de beste in Chili, hoewel de teelt van de witte wijnen geleidelijk aan toeneemt in met name de kustgebieden.


Meer van Espiritu de Chile