Espiritu de Chile Chronos Reserva Chardonnay

Proefnotitie

Helder goudgele kleur. Frisse tonen van citrus, ananas maar ook vanille en toast. Intense smaak met een romige afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Espiritu de Chile
Land van herkomst Chili
Streek Curico Valley
Sluiting Kurk
Druif chardonnay (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Ananas, vanille, toast

Vinificatie:

Op twee verschillende momenten met de hand geoogst om frisheid en het fruitige karakter te behouden. 70% vergist op 16 graden op roestvrijstalen tanks en 30% op nieuw Frans eikenhouten fusten.

Wijn spijs:

Vettere visgerechten, wit vlees en romige kazen

Awards:

***(*) (max. 5 sterren) - Melige appel, perzik, kruidig. Niet zoetig, warm, zoutig.
- Perswijn 2020

Achtergrondinformatie:

Chili geldt als een van de meest innovatieve wijnbouw landen in de wereld met zelfs gematigde en koele microklimaten en wijnen die gemaakt worden op ‘terroir’. De wijnen zijn geënt op de wijngaarden en hun ondergrond wat terug te vinden is in de smaak. Espiritu de Chile is uniek in de geuren en smaken van haar wijnen en bezit geen overdreven fruitkarakters. De wijnen zijn puur, zuiver en bezitten mooie mineralen. Espiritu produceert wijnen die duurzaam gemaakt zijn; er is veel aandacht voor de natuur en er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van pesticiden en kunstmest.

Het Curicó gebied in Chili grenst aan het zuiden van de Rapel Valley en wordt gekenmerkt door een mediterraan klimaat en een bodem die rijk is aan leem en klei. In de Curicó Valley dalen de temperaturen ’s nachts aanzienlijk wat ervoor zorgt dat de druiven langzaam rijpen en zij hun zuurgraad behouden. Dit resulteert in bijzonder frisse en fruit gedreven wijnen.


Meer van Espiritu de Chile