Niel Joubert

Bij de Joubert Familie zit de liefde voor goede wijn van nature in het bloed. Piet Joubert kocht in 1898 de boerderij Klein Simonsvlei voor zijn zoon Daniel, die op 22 jarige leeftijd startte met wijnmaken. De productie lag in die periode rond 50 ton druiven. Zo’n 50 jaar later produceert Daniel 800 ton druiven die verwerkt worden in de kelders van het landgoed. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in de wijnindustrie voor hoge kwaliteitswijnen. In 1950 nam Daniel junior het over, (ook wel ‘Niel’ genoemd) en continueerde hij het proces van ontwikkeling. Dat wil zeggen: hij verbeterde de wijnkelders evenals de kwaliteit van de wijnen. Alleen het beste fruit werd gebruikt om zodoende de hoogste kwaliteit wijnen te kunnen produceren. Tevens creëerde hij een private label die werd gerealiseerd in 1994: Niel Joubert. De 3e generatie Daniel Joubert (genaamd ‘Daan’, niet Niel!) draagt nu de verantwoordelijkheid voor de wijngaarden en het wijnmaakproces. De 4e generatie studeert nog... De wijngaarden van Niel Joubert hebben een onbeschrijfelijk mooi uitzicht over Paarl Vallei, in het hart van de Cape Winelands. Er ligt een sterke focus op wijnbouw, wat resulteert in een serie overheerlijke, toegankelijke wijnen.

Niel Joubert is verkrijgbaar in "Byter" Chenin Blanc, "Enita" Sauvignon Blanc, "Rondeberg" Cabernet Sauvignon, "Eleanor" Shiraz, Herr Leicht en Christine Marie Chardonnay.