Niel Joubert “Byter” Chenin Blanc

Proefnotitie

Gouden kleur met aroma’s van citrus, appel en peer. Frisse zuren in de mond en mooi in balans.

Specificaties

Wijnhuis Niel Joubert
Artikelnummer 89200
Land van herkomst Zuid Afrika
Streek Paarl
Sluiting Schroefdop
Druif chenin blanc (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Citrus, appel, peer

Vinificatie:

De rijpe, gezonde druiven worden eerst zacht gekneusd. Na de persing vergisten deze op lage temperatuur langzaam in roestvrijstalen tanks.

Wijn spijs:

Aperitief, vis en kip. Maar ook heerlijk bij salades

Awards:

13,5 pnt (max 17 pnt) - Zoet fruit, abrikoos, ananas. Vol maar fris, ongecompliceerd.
- Perswijn 2020

“Byter. Voor de drinker. Misschien de tanden zetten in een kippetje van de barbecue. Gaat goed samen met het licht-exotische en de kekke citrusafdronk. En die Byter? Was de hond van Niel Joubert. Enorm beest. Zal wel een boerboel zijn geweest. Van het type dat kwaadwilligen als borrelhapje ziet”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8.

Achtergrondinformatie:

Byter Chenin Blanc is vernoemd naar de hond van Niel Joubert, Byter, een grote lieve hond die altijd achter Niel aanliep en door menig bezoeker van het wijnhuis zal zijn opgemerkt. Helaas zijn Byter en Niel er beide niet meer en om hen te herinneren heeft de wijn deze naam gekregen.

Bij de Joubert Familie zit de liefde voor goede wijn van nature in het bloed. Piet Joubert kocht in 1898 de boerderij Klein Simonsvlei voor zijn zoon Daniel, die op 22 jarige leeftijd startte met wijnmaken. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in de wijnindustrie voor hoge kwaliteitswijnen. In 1950 nam Daniel junior het over, (genaamd ‘Niel’) en continueerde het proces van ontwikkeling: verbeterde de wijnkelders en kwaliteit van de wijnen. Alleen het beste fruit werd gebruikt, om zodoende de hoogste kwaliteit wijnen te kunnen produceren. De wijngaarden van Niel Joubert hebben een onbeschrijfelijk mooi uitzicht over Paarl Vallei, in het hart van de Cape Winelands. Er ligt een sterke focus op wijnbouw, wat resulteert in een serie overheerlijke, toegankelijke wijnen.

De 3e generatie Daniel Joubert (genaamd ‘Daan’, niet Niel!) draagt nu de verantwoordelijkheid voor de wijngaarden en het wijnmaakproces. De 4e generatie studeert nog... De wijngaarden van Niel Joubert hebben een onbeschrijfelijk mooi uitzicht over Paarl Vallei, in het hart van de Cape Winelands. Er ligt een sterke focus op wijnbouw, wat resulteert in een serie overheerlijke, toegankelijke wijnen.


Meer van Niel Joubert