Niel Joubert “Rondeberg” Cabernet Sauvignon

Proefnotitie

Donkerrood van kleur. Rode en zwarte bessen en kersen in het aroma. De smaak zet vol en zacht in en de afdronk is kruidig met hint vanille.

Specificaties

Wijnhuis Niel Joubert
Artikelnummer 89202
Land van herkomst Zuid Afrika
Streek Paarl
Sluiting Schroefdop
Druif cabernet sauvignon (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Bessen, kersen, vanille

Vinificatie:

Na de kneuzing volgt er een koude schilweking, waardoor frisheid bewaart blijft. Daarop volgt een van nature langdurige vergisting. Vervolgens ondergaat 10% houtrijping op kleine Franse eikenhouten fusten.

Wijn spijs:

Gegrild rundvlees, struisvogel, rijke pastagerechten met Parmezaan

Awards:

“De pepermuntjes waren op, de tannines hebben hun plaats ingenomen.",
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 7,5.

Achtergrondinformatie:

Bij de Joubert Familie zit de liefde voor goede wijn van nature in het bloed. Piet Joubert kocht in 1898 de boerderij Klein Simonsvlei voor zijn zoon Daniel, die op 22 jarige leeftijd startte met wijnmaken. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in de wijnindustrie voor hoge kwaliteitswijnen. In 1950 nam Daniel junior het over, (genaamd ‘Niel’) en continueerde het proces van ontwikkeling: verbeterde de wijnkelders en kwaliteit van de wijnen. Alleen het beste fruit werd gebruikt, om zodoende de hoogste kwaliteit wijnen te kunnen produceren. De wijngaarden van Niel Joubert hebben een onbeschrijfelijk mooi uitzicht over Paarl Vallei, in het hart van de Cape Winelands. Er ligt een sterke focus op wijnbouw, wat resulteert in een serie overheerlijke, toegankelijke wijnen.


Meer van Niel Joubert