Niel Joubert “Enita” Sauvignon Blanc

Proefnotitie

Licht citroen van kleur. Aroma’s van passievrucht, citrus en gras stuiven uit het glas. Fris, elegant en mooie zuren in de mond.

Specificaties

Wijnhuis Niel Joubert
Artikelnummer 89201
Land van herkomst Zuid Afrika
Streek Paarl
Sluiting Schroefdop
Druif sauvignon blanc (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Passievrucht, citrus, gras

Vinificatie:

Nadat de druiven zijn geoogst worden deze gekneusd en geperst en vervolgens een nacht ingeweekt. Hierna fermenteert de wijn op lage temperaturen op roestvrijstalen tanks om het fruitige karakter te behouden.

Wijn spijs:

Prima begeleider bij licht gekruide gerechten, inktvis, groene salades

Awards:

“Passievrucht, vers gemaaid gras en appel in het glas”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8.

Achtergrondinformatie:

Enita Sauvignon Blanc is vernoemd naar de vrouw van Niel Joubert senior. Niel’s vrouw heeft een ongelooflijk talent voor tuinieren en heeft de laatste 50 jaar dan ook vele prachtige tuinen binnen de Niel Joubert familie gecreëerd. Haar favoriete wijn in het assortiment is de Sauvignon Blanc.

Bij de Joubert Familie zit de liefde voor goede wijn van nature in het bloed. Piet Joubert kocht in 1898 de boerderij Klein Simonsvlei voor zijn zoon Daniel, die op 22 jarige leeftijd startte met wijnmaken. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in de wijnindustrie voor hoge kwaliteitswijnen. In 1950 nam Daniel junior het over, (genaamd ‘Niel’) en continueerde het proces van ontwikkeling: verbeterde de wijnkelders en kwaliteit van de wijnen. Alleen het beste fruit werd gebruikt, om zodoende de hoogste kwaliteit wijnen te kunnen produceren. De wijngaarden van Niel Joubert hebben een onbeschrijfelijk mooi uitzicht over Paarl Vallei, in het hart van de Cape Winelands. Er ligt een sterke focus op wijnbouw, wat resulteert in een serie overheerlijke, toegankelijke wijnen.


Meer van Niel Joubert