Régis de Vallière – Bourgogne Pinot Noir

Proefnotitie

Wat een kleur voor pinot noir! Zeer fijn fruit in de neus met een mix van aardbei, kers en zwarte bes. Een elegant en fijn karakter, levendig in de mond met een soepele afdronk. Gekoeld drinken en volop genieten.

Specificaties

Wijnhuis Régis de Vallière
Land van herkomst Frankrijk
Streek Bourgogne
Sluiting Kurk
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Elegant & levendig, zwart fruit, rood fruit

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de fermentatie plaats in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de wijn gedurende 14-16 maanden in de kelder voor veroudering.

Wijn spijs:

Gegrilde groenten, hartige taart, gestoofd rundvlees, kalfsvlees, tabouleh, harde kazen.

Awards:

“Het oogstjaar 2019. Angst voor overrijpe druiven met te hoge suikergehaltes (lees: hoge alcoholpercentages) vanwege de hoge temperaturen. Maar evenals het wit van Régis de Valliere noteert ook hun rode die schuchtere 12,5 procent alcohol. Lijkt een bewuste keuze van de wijnmaker. Toch komt ook deze rouge inhoudelijk niets tekort. Gespierd, lenig en volop kersen, iets pruim, wat bedrijvige bessigheid en zo'n lekker herfstig kreupelhoutje.”- Harold Hamersma, beoordeeld met een 8,5

Achtergrondinformatie:

Het familiebedrijf Régis de Vallière, opgericht in 1855, is in ruim 165 jaar uitgegroeid tot een prominent wijnhuis uit het hart van de Bourgogne. Inmiddels is het wijnhuis in handen van de vijfde generatie, wat zorgt voor een mooie mix van traditie, moderne technieken, historie en veel kennis.

Régis de Vallière bezit 70 hectare verspreid over de Bourgogne rond de dorpen Côte de Beaune, Côte de Nuits en Côtes Challonaise. Regis de Vallière produceert, zoals ze het zelf zeggen, haar wijnen in ‘het gebied van de elegantie en verfijning’. De speerpunten van het wijnhuis zijn dan ook om de kwaliteit en puurheid van het terroir tot uiting te laten komen in elke fles. Pinot Noir en Chardonnay met de meest verfijnde expressie en elegantie, geproduceerd met respect voor de grond en de natuur.


Meer van Régis de Vallière