Régis de Vallière Bourgogne Chardonnay

Proefnotitie

Een aromatische neus met een mix van hazelnoot met een vleugje honing, boter, kruiden en wit fruit. Goede mineraliteit. Zeer fijne en elegante stijl.

Specificaties

Wijnhuis Régis de Vallière
Artikelnummer 230000
Land van herkomst Frankrijk
Streek Bourgogne
Sluiting Kurk
Druif chardonnay (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Wit fruit, hazelnoot, vleugje honing

Vinificatie:

Na de handmatige oogst wordt gebruik gemaakt van een traditionele Bourgogne fermentatie “sur lie” in roestvrijstalen tanks gedurende 6 maanden.

Wijn spijs:

Vis, schaal- en schelpdieren, quiche, verschillende zachte en harde kazen.

Achtergrondinformatie:

Het familiebedrijf Régis de Vallière, opgericht in 1855, is in ruim 165 jaar uitgegroeid tot een prominent wijnhuis uit het hart van de Bourgogne. Inmiddels is het wijnhuis in handen van de vijfde generatie, wat zorgt voor een mooie mix van traditie, moderne technieken, historie en veel kennis.

Régis de Vallière bezit 70 hectare verspreid over de Bourgogne rond de dorpen Côte de Beaune, Côte de Nuits en Côtes Challonaise. Regis de Vallière produceert, zoals ze het zelf zeggen, haar wijnen in ‘het gebied van de elegantie en verfijning’. De speerpunten van het wijnhuis zijn dan ook om de kwaliteit en puurheid van het terroir tot uiting te laten komen in elke fles. Pinot Noir en Chardonnay met de meest verfijnde expressie en elegantie, geproduceerd met respect voor de grond en de natuur.


Meer van Régis de Vallière