Régis de Vallière – Côte de Beaune-Villages

Proefnotitie

Intense robijnrode kleur. In de neus delicaat rood fruit, aardse tonen en een vleugje hout. In de smaak veel rood fruit aangevuld met zachte tannines. Een krachtige en levendige wijn met mooie diepgang.

Specificaties

Wijnhuis Régis de Vallière
Land van herkomst Frankrijk
Streek Bourgogne
Sluiting Kurk
Druif pinot noir (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Krachtig, delicaat rood fruit, aards

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de eerste gisting plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 15 dagen. Daarna volgt een tweede gisting in eikenhouten vaten (20% nieuwe vaten). Vervolgens rijpt de wijn voor 18-20 maanden in eikenhouten vaten.

Wijn spijs:

Een mooie combinatie met stoofschotels, wild en gevogelte.

Awards:

“Open, rood fruit, kruiden, kers, bes.
Structuur, sap, rond, zachte zuren.”
- 15/17 pnt. – Perswijn

Achtergrondinformatie:

Het familiebedrijf Régis de Vallière, opgericht in 1855, is in ruim 165 jaar uitgegroeid tot een prominent wijnhuis uit het hart van de Bourgogne. Inmiddels is het wijnhuis in handen van de vijfde generatie, wat zorgt voor een mooie mix van traditie, moderne technieken, historie en veel kennis.

Régis de Vallière bezit 70 hectare verspreid over de Bourgogne rond de dorpen Côte de Beaune, Côte de Nuits en Côtes Challonaise. Regis de Vallière produceert, zoals ze het zelf zeggen, haar wijnen in ‘het gebied van de elegantie en verfijning’. De speerpunten van het wijnhuis zijn dan ook om de kwaliteit en puurheid van het terroir tot uiting te laten komen in elke fles. Pinot Noir en Chardonnay met de meest verfijnde expressie en elegantie, geproduceerd met respect voor de grond en de natuur.


Meer van Régis de Vallière