Château Thuerry Must K

Proefnotitie

De kleur is citroengeel en de neus is fruitig en heeft tonen van honing en druiven. Zoet in de mond met verfrissende zuren.

Specificaties

Wijnhuis Château Thuerry
Artikelnummer 18020
Land van herkomst Frankrijk
Streek Provence
Sluiting Kurk
Druif muscat petit grains (100 %)
Categorie Dessertwijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Honing, perzik, ananas

Vinificatie:

Direct na de oogst worden de druiven gekneusd, vervolgens wordt er alcohol toegevoegd om het fermentatie proces te stoppen. Zodat er restsuikers overblijven en dit resulteert in een dessert wijn.

Wijn spijs:

Foie gras, tarte tartin

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Château Thuerry is een modern wijnhuis afkomstig uit de Provence en eigendom van de heer Croquet. De heer Croquet is een persoonlijkheid in de wijnwereld, een vriend van de eigenaar van Château Petrus en staat voor kwaliteit. Samen met wijnmaker Olivier Felis zal hij nimmer op kwaliteit inleveren. Negentien jaar geleden hebben ze groots geïnvesteerd in een wijnkelder ondergronds. Tot op de dag van vandaag blijft het de moeite waard om het met eigen ogen waar te nemen.

Het domein bezit 340 hectare wijngaarden, liggende tussen drie dorpen: Villecroze, Flayosc en Tourtour. Deze unieke ligging biedt bescherming aan de wind en heeft een ideale positie ten opzichte van de zon. Alle druiven worden handmatig geplukt. Door zijn verleden bij Château Thuerry en jarenlange ervaring in de wijnwereld van Bordeaux, weet Olivier Felis wijnen te maken die opgemerkt worden door pers en internationale wijnliefhebbers. Zijn doel is om de wijnen van Thuerry op topniveau te houden en een start te maken met biologische productie.


Meer van Château Thuerry