Château Thuerry Les Abeillons Rouge

Proefnotitie

Een dieprode kleur met aroma’s van zwart fruit, zoals bramen en kersen. Daarnaast ook tonen van ceder en specerijen. De smaak zet vol in met zwart fruit en ceder. De afdronk is zacht en lang.

Specificaties

Wijnhuis Château Thuerry
Artikelnummer 18001
Land van herkomst Frankrijk
Streek Provence
Sluiting Kurk
Druiven grenache (45 %)
cabernet sauvignon (35 %)
syrah (15 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Bramen, ceder, specerijen

Vinificatie:

Een lange schilweking gevolgd door fermentatie op hoge temperatuur om tannines te onttrekken uit de schil. Na de fermentatie rijpt de wijn deels op beton en hout voor een samenhangend geheel.

Wijn spijs:

Een mooie spijs combinatie bij deze wijn is zwarte truffel, lam en stoofschotels.

Awards:

“Naam van de eigenaar spreekt mij aan: de heer Croquet. Schijnt bevriend te zijn met de eigenaar van Petrus. Zo heb ik regelmatig gevoetbald met Johan Cruijff maar dat wil nog niet zeggen dat ik werd opgeroepen door het Nederlands elftal. Enfin, Croquet heeft wel een goede wijnmaker in dienst genomen die daar inmiddels al 20 jaar doende is. Bang voor het eikenmonster is-ie in ieder geval niet. Blend heeft een jaartje op vaten tot zichzelf mogen komen. En dat heeft tot zwoel, zacht, rijp en rond gevuld rood geleid. Met pruimen in de zon, kersen in een mandje, de lichte kruiderij van de plaatselijke ondergroei, bramen met kaneel en crème. Croquetje erbij en genieten maar”,
Harold Hamersma, beoordeeld in DGH 2019 met een 8,5

Achtergrondinformatie:

Château Thuerry is een modern wijnhuis afkomstig uit de Provence en eigendom van de heer Croquet. De heer Croquet is een persoonlijkheid in de wijnwereld, een vriend van de eigenaar van Château Petrus en staat voor kwaliteit. Samen met zijn getalenteerde wijnmaker Serge Gombert zal hij nimmer op kwaliteit inleveren. Negentien jaar geleden hebben ze groots geïnvesteerd in een wijnkelder ondergronds. Tot op de dag van vandaag blijft het de moeite waard om het met eigen ogen waar te nemen.

Het landgoed bevat 340 hectare waarvan 40 hectare wijngaarden, liggende tussen drie dorpen: Villecroze, Flayosc en Tourtour. Deze unieke ligging biedt bescherming aan de wind en heeft een ideale positie ten opzichte van de zon. Alle druiven worden handmatig geplukt. Door het combineren van traditie en de nieuwste inzichten weet Serge wijnen te maken die opgemerkt worden door pers en internationale wijnliefhebbers.


Meer van Château Thuerry