Château Thuerry Les Abeillons Blanc

Proefnotitie

Helder licht goudgele kleur met een complex aroma van geel fruit, citrus en witte bloemen. Fris met een zachte body en tonen van rijp geel fruit.

Specificaties

Wijnhuis Château Thuerry
Artikelnummer 18000
Land van herkomst Frankrijk
Streek Provence
Sluiting Kurk
Druiven rolle (80 %)
sémillon (20 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Geel fruit, bloemen, fris

Vinificatie:

Er vindt eerst een koude schilweking plaats en vervolgens is de fermentatie onder gecontroleerde temperatuur. Gevolgd door een ‘sur lie’ periode van 4 maanden voor de wijn in de fles gaat.

Wijn spijs:

Erg geschikt om te serveren als aperitief. En combineert goed met schaal-schelp dieren, vis en lichte vleesgerechten.

Awards:

“Licht geel fruit. Abrikoos, perzik, rijpe appel, citrus en tijm. Flinke bittertjes, mooie strakke zuren..”,
Harold Hamersma, beoordeeld in DGH 2019 met een 8+.

Achtergrondinformatie:

Château Thuerry is een modern wijnhuis afkomstig uit de Provence en eigendom van de heer Croquet. De heer Croquet is een persoonlijkheid in de wijnwereld, een vriend van de eigenaar van Château Petrus en staat voor kwaliteit. Samen met zijn getalenteerde wijnmaker Serge Gombert zal hij nimmer op kwaliteit inleveren. Negentien jaar geleden hebben ze groots geïnvesteerd in een wijnkelder ondergronds. Tot op de dag van vandaag blijft het de moeite waard om het met eigen ogen waar te nemen.

Het landgoed bevat 340 hectare waarvan 40 hectare wijngaarden, liggende tussen drie dorpen: Villecroze, Flayosc en Tourtour. Deze unieke ligging biedt bescherming aan de wind en heeft een ideale positie ten opzichte van de zon. Alle druiven worden handmatig geplukt. Door het combineren van traditie en de nieuwste inzichten weet Serge wijnen te maken die opgemerkt worden door pers en internationale wijnliefhebbers.


Meer van Château Thuerry