Bolla Rosé Sparkling Extra Dry

Proefnotitie

Rosé kleur met aroma’s van aardbeien, framboos en bloemen. De mousse is zacht en de frisse zuren complimenteren het fruit.

Specificaties

Wijnhuis Bolla
Artikelnummer 164373
Land van herkomst Italië
Streek Veneto
Sluiting Kurk
Druiven raboso
pinot nero
pinot bianco
Categorie Mousserend
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Aardbeien, frambozen, bloemen

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven direct zachtjes gekneusd en geperst. En vindt de tweede fermentatie plaats op gesloten tanks, om de normaal verdwijnende CO2 te vangen. Daarna wordt de prosecco onder druk gebotteld en na de stabilisatie periode is deze klaar voor verkoop.

Wijn spijs:

Aperitief en heerlijk bij borrelhapjes.

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Deze Soave is een lichtgele, frisse, aromatische wijn, die de essentie van het Veneto gebied goed weerspiegelt. De vraag naar deze wijn groeit, naarmate steeds meer mensen zijn wijn proeven. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.


Meer van Bolla