Bolla Valpolicella Classico DOC

Proefnotitie

Heldere robijnrode kleur. Rood fruit, kersen en laurier aroma’s komen voor in de geur. Fris, droog met elegante zuren en terugkerend rood fruit.

Specificaties

Wijnhuis Bolla
Artikelnummer 164003
Land van herkomst Italië
Streek Veneto
Sluiting Kurk
Druiven corvina en corvinone (75 %)
rondinella (25 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rood fruit, kersen, laurier

Vinificatie:

Tijdens de schilweking van 15 dagen neemt de fermentatie plaats onder gecontroleerde temperatuur. Om de frisheid te behouden.

Wijn spijs:

Gegrild vlees, pizza, pasta en zachte kazen.

Awards:

Zeer goed. “Kersen en bramen, bloemen, open. Zacht, sappig, elegant, fijne zuren, rijp”.
Perswijn Magazine

Achtergrondinformatie:

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Dit werd een groot succes. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.


Meer van Bolla