Bolla Extra Dry Prosecco Valdobbiadene DOCG

Proefnotitie

Goudgeel van kleur. Aroma’s van perzik, appel en bloemen. Zachte mousse in de mond met een frisse afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Bolla
Artikelnummer 164046
Land van herkomst Italië
Streek Veneto
Sluiting Kurk
Druif glera (100 %)
Categorie Mousserend
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Appel, perzik, bloemen

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven zachtjes geperst. De eerste fermentatie neemt plaats op stalen tanks om het fruit karakter te bewaren. Vervolgens worden de schillen verwijderd en vindt de tweede fermentatie plaats op gesloten tanks, om de normaal verdwijnende CO2 te vangen. Dit proces duurt ongeveer 2 maanden. Daarna wordt de prosecco onder druk gebotteld en na de stabilisatie periode is deze klaar voor verkoop.

Wijn spijs:

Aperitief en goed te combineren met hapjes en schaal- schelpdieren.

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Dit was een groot succes. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.


Meer van Bolla