Bolla Pinot Grigio delle Venezie DOC

Proefnotitie

Bleekgeel van kleur. Geuren van peer, meloen en
frisse limoen. Aantrekkelijk in de mond met een mooie balans tussen het fruit en de zuren.

Specificaties

Wijnhuis Bolla
Artikelnummer 164371
Land van herkomst Italië
Streek Veneto
Sluiting Schroefdop
Druif pinot grigio (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Peer, meloen, limoen

Vinificatie:

Nadat de oogst heeft plaatsgevonden worden de druiven zachtjes geperst. Daarna worden de schillen direct van de druiven gescheiden. Vervolgens vind de vergisting plaats op stalen tanks dit gebeurd onder bescherming tegen oxidatie om het fruitige karakter te bewaren. De wijn ondergaat geen malolactische fermentatie om frisheid te behouden.

Wijn spijs:

Lekker als aperitief, kan goed met vis en vleesgerechten en mozzarella.

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Dit was een groot succes. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.


Meer van Bolla