Bolla Verona Rosso Rétro IGT

Proefnotitie

Dieprode kleur. Tonen van kersen, amandel en
bessen. Evenwichtig in de mond, fruitig en sappig.

Specificaties

Wijnhuis Bolla
Artikelnummer 164017
Land van herkomst Italië
Streek Veneto
Sluiting Kurk
Druiven corvina
rondinella
merlot
cabernet
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Kersen, amandel, bessen

Vinificatie:

Na de oogst begint de schilweking van de druiven voor 2 dagen onder lage temperatuur, maar liefst 5 graden. Vervolgens begint de vergisting wederom onder gecontroleerde temperatuur op roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de wijn voor 6 maanden op kleine eikenhouten fusten.

Wijn spijs:

Ideaal bij smaakvolle voorgerechten, rood vlees, gevogelte en pasta’s op tomatenbasis.

Awards:

“Rétro van Bolla. Zeker niet oubollig. Wel bolstaand van energiek fruit en rode sinaasappelzuren. Kruidiger, zachter en zonniger dan vorig jaar. Volgens het achteretiket valt een en ander zeer in de smaak bij de hedendaagse wijnproever. U bent gewaarschuwd”.
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8+.

Achtergrondinformatie:

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Dit was een groot succes. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.


Meer van Bolla