Bolla Chardonnay delle Venezie IGT

Proefnotitie

Licht geel van kleur. In de neus aroma’s van citrus, ananas en perzik. In de mond zacht en aangenaam.

Specificaties

Wijnhuis Bolla
Land van herkomst Italië
Streek Veneto
Sluiting Schroefdop
Druif chardonnay (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Ananas, perzik, rond.

Vinificatie:

De vergisting van de chardonnay vindt plaats op roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperaturen. Dit zorgt er voor dat de wijn veel fruit behoud, daarna vindt de malolactische vergisting plaats om de wijn wat meer body en structuur te geven.

Wijn spijs:

Gaat goed samen met schaaldieren, parmaham en meloen. Ook uitstekend als aperitief.

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Dit was een groot succes. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.


Meer van Bolla