Haute Collection Pinot Noir

Proefnotitie

Dieprood van kleur met intense aroma’s van rood fruit en ceder. Karakteristieke smaken van pruimen en rode kersen, aangevuld met aardse tonen.

Specificaties

Wijnhuis Haute Cabrière
Land van herkomst Zuid Afrika
Streek West Kaap
Sluiting Kurk
Druif pinot noir (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rood fruit, pruimen, aardse tonen.

Vinificatie:

Gebruik van druiven uit unieke single vineyard wijngaarden. Rijping voor 12 maanden in Franse eikenhouten vaten. Rijpingspotentieel: 5-8 jaar na oogstdatum.

Wijn spijs:

Vleesgerechten zoals eendenborst, wild en carpaccio.

Awards:

92/100 pnt – Tim Atkin, Master of Wine

Achtergrondinformatie:

De nieuwste toevoeging aan de Haute Cabrière-wijn portfolio, de Haute Collection, is ontstaan uit liefde voor samenwerking. Takuan von Arnim & Tim Hoek hebben geëxperimenteerd met bijzondere wijnstokken in de wijngaarden. Met als resultaat de Haute Collection, die ieder jaar in een beperkte oplage wordt uitgegeven.

Met de waarden van familie, gemeenschap en het delen van geluk als uitgangspunt worden de wijnen van Haute Cabrière geproduceerd. De boerderij, gelegen in de Franschhoek-vallei, werd in 1694 opgericht door de Franse Hugenoten Pierre Jourdan. In 1982 startte de familie von Arnmin met Haute Cabrière, met in iedere wijn in het assortiment een ode aan de oorspronkelijke Franse eigenaar. Achim von Arnim was een van de eerste keldermeesters in Zuid-Afrika om de Méthode Cap Classique-wijn te ontdekken – een stijl die hem tot een pionier maakt in Zuid-Afrika. Inmiddels staat de tweede generatie aan het roer, Takuan von Arnim. Takuans passie en toewijding richting het wijnhuis, zijn familie, kwaliteit en innovatie heeft geresulteerd in een naam die bekend staat om zijn warme en familiaire sfeer. Dit alles komt terug in het iconische rood-witte familiewapen.


Meer van Haute Cabrière