Haute Cabrière Chardonnay Unwooded

Proefnotitie

Aroma’s van lychee en citrus stuiven uit het glas, gevolgd door tonen van limoen en peer in de mond. De goed uitgebalanceerde zuurgraad voegt frisheid en complexiteit toe.

Specificaties

Wijnhuis Haute Cabrière
Land van herkomst Zuid Afrika
Streek West Kaap
Sluiting Schroefdop
Druif chardonnay (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Fris, limoen, peer

Vinificatie:

De wijn is samengesteld uit een blend van verschillende Chardonnay-wijngaarden.

Wijn spijs:

Licht gerookte of romige gerechten.

Awards:

14/17 pnt. – Perswijn
Geur: open, zuiver, limoen, tropisch
Smaak: zacht, rond, soepel, toegankelijk

Achtergrondinformatie:

De familie von Arnim is gespecialiseerd in wijnen gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir druivenrassen. Deze wijn is een eerbetoon aan de veelzijdigheid van de Chardonnay.

Met de waarden van familie, gemeenschap en het delen van geluk als uitgangspunt worden de wijnen van Haute Cabrière geproduceerd. De boerderij, gelegen in de Franschhoek-vallei, werd in 1694 opgericht door de Franse Hugenoten Pierre Jourdan. In 1982 startte de familie von Arnmin met Haute Cabrière, met in iedere wijn in het assortiment een ode aan de oorspronkelijke Franse eigenaar. Zo is de mousserende wijn vernoemd naar de oprichter, Pierre Jourdan. Achim von Arnim was een van de eerste keldermeesters in Zuid-Afrika om de Méthode Cap Classique-wijn te ontdekken – een stijl die hem tot een pionier maakt in Zuid-Afrika. Inmiddels staat de tweede generatie aan het roer, Takuan von Arnim. Takuans passie en toewijding richting het wijnhuis, zijn familie, kwaliteit en innovatie heeft geresulteerd in een naam die bekend staat om zijn warme en familiaire sfeer. Dit alles komt terug in het iconische rood-witte familiewapen.


Meer van Haute Cabrière