Eò Pecorino IGT Terre di Chieti

Proefnotitie

Citroen geel van kleur met aroma’s van groene thee, perzik,
meloen en peer. Sappig van smaak en frisse zuren.

Specificaties

Wijnhuis Eò | Slow Wine
Artikelnummer 172005
Land van herkomst Italië
Streek Abruzzen
Sluiting Kurk
Druif pecorino (100 %)
Categorieën Biowine
Slow Wine
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Perzik, meloen, peer

Vinificatie:

Na de oogst vindt de temperatuur gecontroleerde vergisting plaats op roestvrijstalen tanks. Om het fruitige karakter te behouden.

Wijn spijs:

Aperitief, vis en salades. Maar ook wit vlees zoals kip

Awards:

“Mooie, zachte wijn. Met een hoge aaibaarheidsfactor. Perzikvelletje. Ook fijn-appelig, meloen, zachte bitters, wat infladderende bermkruiden en milde zuren. En ja hoor: past nota bene goed bij Pecorino. Maar vergis je niet bij het serveren: pecorino in een wijnglas staat raar. En het openen van een fles Pecorino met een kaasmes kan tot lelijke ongelukken leiden”.
Harold Hamersma in DGH 2019, beoordeeld met een 8+.

Achtergrondinformatie:

Eò is opgericht met als doel de waarde van de traditionele Italiaanse druivensoorten te tonen. De ongeveer 700 hectare wijngaarden liggen verspreid door de heuvels waar alleen de regionale autochtone druivensoorten zoals Falanghina en Montepulciano groeien. De wijngaarden liggen ten westen van Apennijnen, hier ligt tot mei nog sneeuw op de toppen. De wind die over de toppen waait neemt de koude lucht mee waardoor het redelijk koel blijft. Daarnaast worden de druivenplanten volgens het pergola systeem geleid, hierdoor ontstaat er schaduw door het bladerdak waaronder de druiven groeien. Dit zorgt wederom om koeling.


Meer van Eò | Slow Wine