Château Miraval Blanc Coteaux Varois

Proefnotitie

Lichte citroengele kleur met aroma’s van wit fruit zoals appel en peer. Maar ook een toets van amandel en bloemen Een frisse intense
smaak met een goede balans tussen het fruit en de zuren.

Specificaties

Wijnhuis Château Miraval
Artikelnummer 999914
Land van herkomst Frankrijk
Streek Provence
Sluiting Kurk
Druiven rolle (95 %)
grenache blanc (5 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Appel, peer, bloemen

Vinificatie:

Na de handmatige oogst en een dubbele controle op de band worden de druiven geperst. Daarna vergist 95% op rvs en 5% op fusten met de batonnage techniek.

Wijn spijs:

Deze heerlijke witte wijn is uitstekend om los te drinken als aperitief. Daarnaast ook goed te combineren met lichtere gerechten zoals salades, geitenkaas en zeevruchten.

Awards:

“Mooie, afgewogen blanc. Bloesemend, gedroogd geel fruit op een bedje van tijm en rozemarijn, veel citrus”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8,5

“Paparazzi-Provence. De wijn van Pitt & Jolie. Nog een andere claim to fame? Zeker. Mooie, afgewogen blanc. Bloesemend, gedroogd geel fruit op een bedje van tijm en rozemarijn, veel citrus. Dat laatste geen overbodige luxe: 14,5 procent. Ook stevig: de prijs. Een aantal euro’s duurder geworden dan de 2015-oogst. De echtscheidingsadvocaat moet ook betaald worden”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2018, beoordeeld met een 8.

Achtergrondinformatie:

Château Miraval was van 1970 tot een aantal jaar geleden eigendom van Jacques Loussier, een gepassioneerd wijnliefhebber en bekend jazzpianist die in zijn studio Miraval muziekopnames van onder andere Pink Floyd, Sting en Sade heeft gemaakt. Sinds 2008 is het Château van Brad Pitt en Angelina Jolie. De wijnkelder stamt uit de negentiende eeuw waarbij de houten vaten momenteel rusten in de kelder van de gerenoveerde boerderij. De wijngaarden rondom de villa liggen tegen de helling aan op een hoogte van 350 meter. De Miraval wijnen hebben een voortreffelijke kwaliteit en zijn elegant en verfijnd.


Meer van Château Miraval