Château Miraval Blanc Cotes de Provence

Proefnotitie

Licht goudgele kleur met geuren van bloemen, zoete specerijen en rijp geel fruit. Fris en rond in de mond met zachte zuren en een lichte toets vanille. De ‘sur lie’ rijping geeft de wijn een volle, zachte smaak.

Specificaties

Wijnhuis Château Miraval
Land van herkomst Frankrijk
Streek Provence
Sluiting Kurk
Druif rolle (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Vol & zacht, zoete specerijen, rijp geel fruit

Vinificatie:

Na de handmatige oogst volgt in de schuur de selectie van de beste druiven; deze worden daarna voorzichtig gekneusd. De helft van de wijn rijpt op vaten van 600 liter, na een vergisting op lage temperatuur om de frisheid en het fruit van de wijn te behouden. De andere helft vergist in barriques van 225 liter, om vervolgens ‘sur lie’ met ‘bâttonage’ techniek (regelmatig roeren van het gist) verder te rijpen.

Wijn spijs:

Uitstekend te combineren met visgerechten, schaal-schelpdieren en gevogelte.

Awards:

“Rolle van Pitt en topproducent Perrin. Vol van alle indrukken die je kunt opdoen daar in hun privé vallei bij het dorpje Correns. Linnen op linoleum. Drogend gras. Kruidig citrusfruit met een serieuze afdronk”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma, beoordeeld met een 8,5

Achtergrondinformatie:

Château Miraval was van 1970 tot een aantal jaar geleden eigendom van Jacques Loussier, een gepassioneerd wijnliefhebber en bekend jazzpianist die in zijn studio Miraval muziekopnames van onder andere Pink Floyd, Sting en Sade heeft gemaakt. Sinds 2008 is het Château van Brad Pitt. De wijnkelder stamt uit de negentiende eeuw waarbij de houten vaten momenteel rusten in de kelder van de gerenoveerde boerderij. De wijngaarden rondom de villa liggen tegen de helling aan op een hoogte van 350 meter. De Miraval wijnen hebben een voortreffelijke kwaliteit en zijn elegant en verfijnd.


Meer van Château Miraval