Bolla Recioto della Valpolicella Classico DOCG

Proefnotitie

Donkerrood van kleur met paarse randen. Aroma’s van amarena kersen, zoete specerijen, viooltjes en cassis. De smaak is zoet, geconcentreerd, veel jammig fruit en kruiden zoals kaneel. Door frisse zuren is de wijn in balans.

Specificaties

Wijnhuis Bolla
Artikelnummer 164016
Land van herkomst Italië
Streek Veneto
Sluiting Kurk
Druiven corvina en corvinone (70 %)
rondinella (30 %)
Categorie Dessertwijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Amarena kersen, zoete specerijen, jammig

Vinificatie:

Recioto is de zoete variant van de Amarone. De druiven worden ook ingedroogd en vergist. Door een deel van schillen eerder te verwijderen en de temperatuur te verlagen, stopt de vergisting en worden niet alle suikers omgezet in alcohol. Hierdoor resulteert dit in een dessert wijn.

Wijn spijs:

Typisch voor bij een dessert. Heerlijk met taart of donkere chocolade. En oude kazen.

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Dit werd een groot succes. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.


Meer van Bolla