VINADA Sparkling Gold 0,0%

Proefnotitie

Deze mousserende wijn heeft een geweldige smaak, is verfrissend en bevat fijne bubbels.

Specificaties

Wijnhuis VINADA Wines
Artikelnummer 189003
Land van herkomst Spanje
Streek La Mancha
Sluiting Kroonkurk
Druif airèn (100 %)
Categorieën Alcoholvrij
Mousserend
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

fris, wit fruit, alcoholvrij

Vinificatie:

De druiven worden gefermenteerd en gerijpt volgens de traditionele wijnbereidingsmethode. Tijdens deze traditionele 'vinificatie' worden de druiven heel voorzichtig gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en de schillen en het sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder.

De wijn wordt vlak voor het bottelen gedealcoholiseerd. De dealcoholisatie vindt plaats door middel van vacuümextractie: De volledig gefermenteerde basiswijn wordt gedealcoholiseerd onder vacuüm bij een lage temperatuur. De temperatuur is erg belangrijk voor de smaak. Hoe lager de temperatuur bij dealcoholisatie, hoe meer aroma's en dus smaak, behouden blijven. Dit proces vindt plaats bij 28°C. De vluchtige aroma's van de wijn worden gelijktijdig met de alcohol geëxtraheerd. De aroma's worden direct teruggevoerd naar de gedealcoholiseerde wijn. De verzamelde alcohol wordt extern opgeslagen en gebruikt voor een ander product. De wijn wordt vervolgens gezuiverd, gefilterd en gestabiliseerd.

Wijn spijs:

Perfect als aperitief. Bij een salade en gaat goed samen met diverse kazen.

Achtergrondinformatie:

Het idee voor VINADA is geboren vanuit de wens om een goed alternatief te bieden voor alcohol. Een goed alternatief voor alcoholhoudende wijn. Een glas wijn voor iedereen. Een (gezonder) alternatief waar smaak, kwaliteit en beleving behouden blijven. Geen onnodig ingewikkelde terminologie, maar gewoon ‘lekker’. Als het alternatief er is - kun je een keuze maken. Een keuze die je volgens VINADA ’for whatever reason' maakt.

De wijn van VINADA kennen haar oorsprong in de wijnstreek Castilla-La Mancha. Het gebied bevindt zich in de zuidelijke helft van Spanje's Meseta central.


Meer van VINADA Wines