Susana Balbo Signature Brioso

Proefnotitie

Robijnrood van kleur, met in de neus aroma’s van zwart fruit, kruiden en licht aardse tonen. Rond en vol textuur in de mond, waar voornamelijk zwart fruit naar voren komt. Een elegante, aanhoudende afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Susana Balbo
Land van herkomst Argentinië
Streek Mendoza Valley
Sluiting Kurk
Druiven cabernet sauvignon (50 %)
malbec (23 %)
cabernet franc (18 %)
petit verdot (9 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rond, zwart fruit, kruiden

Vinificatie:

Na de handmatige oogst volgt een dubbel selectieproces. Gisting bij een maximale temperatuur van 31°C en bâttonage techniek. Een verlengde maceratie van 35 dagen, waarna de wijn 15 maanden rijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Rijpingspotentieel: 20 jaar.

Wijn spijs:

Rood vlees, lam, hertenbiefstuk, wit vlees, klein wild (eend & konijn)

Achtergrondinformatie:

De druiven voor de Brioso afkomstig van de wijngaarden rondom het estate. Ben je dol op een hoogwaardige Franse Bordeaux? Probeer dan ook zeker deze Brioso. Gemaakt met een klassieke Bordeaux blend, van druiven met een kleiachtige ondergrond. ‘Brioso’ is een verwijzing naar de uitdaging van het maken van deze wijn; ‘a spirited love of challenge’.

Al laat je deze wijn nog 10-20 jaar liggen, ieder jaar ontwikkelen zich nieuwe smaken. Hetzelfde geldt met het decanteren van deze wijn; na een aantal uur in contact met zuurstof, ontdek je in deze wijn bij iedere slok nieuwe smaken.

Susana Balbo is een van de toonaangevende en meest innovatieve wijnmakers van Argentinië. In 1981 studeerde Susana af als eerste vrouwelijke oenologe in de Argentijnse wijngeschiedenis. Vervolgens werkte ze gedurende 25 jaar voor diverse grote wijndomeinen als wijnmaakster. Ze wordt wel gezien als de ‘Evita Péron’ van de Argentijnse wijnbouw. Invloedrijk, geliefd en een tikkeltje controversieel. Onder haar motto ‘waar een wil is, is een wijn’ creëert ze haar weg naar haar ultieme droom: een eigen wijnmakerij waar ze helemaal los kan gaan met haar ideeën over het maken van sublieme wijnen.


Meer van Susana Balbo