Shottesbrooke Estate Series GSM

Proefnotitie

Diep robijnrood van kleur. Aroma’s van rode bessen, kersen en rozen. Sappig van smaak met tonen van anijs en aardse kruiden.

Specificaties

Wijnhuis Shottesbrooke
Land van herkomst Australië
Streek Mc Laren Vale
Sluiting Schroefdop
Druiven grenache (50 %)
shiraz (32 %)
mourvèdre (18 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Bessen, kersen, rozen

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven apart van elkaar vergist. Na de malolactische fermentatie rijpen de wijnen apart voor 11 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Vervolgens worden ze geblend en gebotteld.

Wijn spijs:

Paddenstoelenrisotto en kruidige gerechten

Awards:

“De M van Mataro. Beter bekend als mourvèdre. Ook met een M gelukkig. Fijne blend. Ook dit jaar weer. Doet me wederom een beetje denken aan After Eight, dat dunne chocolaatje met een pepermuntvulling. Als ik mij niet vergis, is daar ook nog eens een variant van gemaakt met rood fruit en mint. Is thans als wijn in McLaren Vale beland. Smaakt wonderlijk genoeg bijzonder goed. Nu heb ik dan ook een zwak voor wijn. Veel meer dan voor goedkope choco.”,
Harold Hamersma in DGH 2019, beoordeeld met een 8,5.

“Uit het nabije Adelaide gaan wijnliefhebbers graag naar Shottesbrooke in McLaren Vale, voor een picknick of om flessen te kopen. Want er worden goede, alom geprezen wijnen gemaakt. De naam van het domein, dat ruim 30 hectare omvat, verwijst naar een landgoed in Berkshire (Engeland), waar de grootvader van stichter Nick Holmes predikant was. Exact 35 jaar geleden plantte Nick zijn eerste druivenstokken. Een van zijn aantrekkelijkste recente rode is de GSM, geen mobieltje natuurlijk, maar een stevige koude-avondenwijn van grenache (ruim de helft), shiraz en mataro ofwel mourvèdre. De verwarmende 14,5% alcohol verkeert keurig in balans met de overige elementen: het sappige, frisse fruit van bessen en zwarte vruchtjes, de zeer zachte tannines en de heel beheerste houtaroma’s”,
Hubrecht Duijker

Achtergrondinformatie:

Familiebedrijf Shottesbrooke ontleent haar naam aan een landgoed in Berkshire in Engeland waar de grootvader van oprichter Hamish Maguire predikant was. In 1981 kocht Hamish een stuk grond in de bergen van Fleurie Peninsula om zijn eerste wijngaard te realiseren en zijn label “Shottesbrooke” te lanceren. Vandaag de dag is Shottesbrooke een trotse wijnmakerij die zich richt op het produceren van hoge kwaliteit wijnen.


Meer van Shottesbrooke