Rapaura Springs Sauvignon Blanc

Proefnotitie

Lichtgeel van kleur. Stuivende neus met aroma’s van citrus, groene appel, mango en passievrucht. Frisse en levendige wijn met een frisse afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Rapaura Springs
Artikelnummer 177200
Land van herkomst Nieuw Zeeland
Streek Marlborough
Sluiting Schroefdop
Druif sauvignon blanc (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Citrus, groene appel, passievrucht

Vinificatie:

De druiven worden bij koele temperaturen geoogst om de frisheid te behouden. Dit is ook de reden dat het fermentatie proces bij lage temperatuur wordt uitgevoerd. Door roestvrijstalen tanks te gebruiken blijft het fruit sterk aanwezig.

Wijn spijs:

Heerlijk als aperitief en bij vis

Awards:

“Het gras wordt steeds vaker kort gehouden in Nieuw Zeeland. De doperwtjes gaan op stok. Groene appels krijgen rood licht. Bij stuiven gaat het raam dicht. En vervolgens de fles en het glas. Met andere woorden, de Nieuw Zeelandse sauvignon boeren zijn het over een andere boeg aan het gooien. Weliswaar is er dan nog steeds sprake van gespat maar dan van rijper, zachter en wat exotischer sap. Het wit is ontgroend. Het kleuren- en smaakpalet iedt nu vaker passievrucht, mango, meloen en lychees. Is er nog groen? Zeker. Dankzij de zuren van limoen. Voor de 2018-versie heeft het besloten niet van het recept af te wijken”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8,5

Achtergrondinformatie:

Een kinderdroom werd gerealiseerd toen eigenaar John Neylon vruchtbare grond aankocht nabij de Spring Creek, Dillon’s Point en Rapaura, waar hij startte met het telen van appels en uiteindelijk de grootste appelteler werd van de regio. De familie Neylon besloot de koers om te gooien en de boomgaarden in te wisselen voor wijngaarden. Ze hadden een grootse missie: gaan voor de beste kwaliteit. Druiven worden met de hand geplukt, waardoor alleen het beste fruit wordt gebruikt. Het water dat gebruikt wordt voor de wijnstokken is afkomstig van de waterbron Rapaura Spring, ver weg van de wijngaarden. Dit kristalheldere en pure water uit de Wairau rivier stroomt door de rotsen en legt een weg af van 6 maanden om de wijngaarden te bereiken. Het woord ‘Rapaura’ betekent dan ook: stromend water. De wijnen van Rapaura zijn loepzuiver en dat gaat niet onopgemerkt. Vakbekwame wijnjournalisten over de hele wereld zijn enthousiast en jaarlijks vallen de wijnen dan ook in de prijzen.


Meer van Rapaura Springs