Preciso Pinot Grigio Rosé

Proefnotitie

Lichtroze van kleur. Geuren van aardbeien, frambozen en bloemen. Licht, fris en droog in de mond.

Specificaties

Wijnhuis Preciso
Artikelnummer 166018
Land van herkomst Italië
Streek Sicilië
Sluiting Schroefdop
Druif pinot grigio (100 %)
Categorie Rosé wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Aardbeien, frambozen, bloemen

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de steeltjes van de druiven verwijderd. Het vergisting proces neemt plaats na het persen op rvs tanks op 18 graden voor 10 tot 15 dagen.

Wijn spijs:

Aperitief, vis, wit vlees, salades en zachte kazen

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

De wijnen van Preciso komen uit Sicilië en worden zorgvuldig met de hand geplukt. Het zijn elegante fruitige wijnen met een fruitig en rond karakter.

In de afgelopen jaren is de vraag naar lichter gekleurde rosé (Blush) steeds groter geworden. Eind jaren ’80 begon deze trend in de USA, het land waar van de Zinfandel druif een lichte rosé gemaakt werd. Italië kwam vervolgens met een antwoord: Pinot Grigio Blush. Waar de Amerikaanse rosé gemaakt wordt van blauwe druiven die korter weken met het sap om een lichtere rosé te krijgen, gebruiken de Italianen de witte Pinot Grigio druif. Deze druif heeft als eigenschap dat deze roze wordt wanneer de druiven rijp zijn. Door deze schillen mee te weken krijgt deze wijn van nature een lichte kleur. Het voordeel van het gebruik van deze witte druif is dat de frisse aroma’s van de Pinot Grigio in de wijn zitten en er een elegante wijn ontstaat. Perfect als zomerse wijn op het terras of bij salades en kleine tapas hapjes


Meer van Preciso