Niel Joubert Niel Joubert “Eleanor” Shiraz

Proefnotitie

Diep paarse kleur. Frisse aroma’s van bessen, zwarte kersen en viooltjes. Volle smaak met kruiden, bessen en hout en verfijnde tannine. De afdronk is aanhoudend.

Specificaties

Wijnhuis Niel Joubert
Artikelnummer 89203
Land van herkomst Zuid Afrika
Streek Paarl
Sluiting Kurk
Druif shiraz (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Bessen, kruiden, viooltjes

Vinificatie:

De druiven ondergaan een koude schilweking voor twee dagen. Het sap is vergist met de schillen voor 10 dagen bij 22 graden. De malolactische vergisting vond ook plaats op de rvs tanks. Vervolgens wordt 25% van de wijn overgepompt naar kleine eikenhouten fusten. De wijn verblijft in deze fusten voor 16 maanden. Daarna wordt deze geblend met rest om te kunnen bottelen.

Wijn spijs:

Rood vlees, wild, stoofgerechten en krachtige kazen

Awards:

“Eleanor? De echtgenote van de baas van de wijngaard, Daan. Goed gehumeurd, goed gevoel voor humor en warmte zijn haar belangrijkste eigenschappen volgens het achteretiket. En dat is precies wat ook in deze Shiraz is terug te vinden. Met daarbij gelukkig nog wat pruimen op sap, chocozachtheid, peperigheid en een vanillezoetje”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8+

Achtergrondinformatie:

Eleanor Shiraz is vernoemd naar de vrouw van Daan Joubert, Eleanor.

Bij de Joubert Familie zit de liefde voor goede wijn van nature in het bloed. Piet Joubert kocht in 1898 de boerderij Klein Simonsvlei voor zijn zoon Daniel, die op 22 jarige leeftijd startte met wijnmaken. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in de wijnindustrie voor hoge kwaliteitswijnen. In 1950 nam Daniel junior het over, (genaamd ‘Niel’) en continueerde het proces van ontwikkeling: verbeterde de wijnkelders en kwaliteit van de wijnen. Alleen het beste fruit werd gebruikt, om zodoende de hoogste kwaliteit wijnen te kunnen produceren. De wijngaarden van Niel Joubert hebben een onbeschrijfelijk mooi uitzicht over Paarl Vallei, in het hart van de Cape Winelands. Er ligt een sterke focus op wijnbouw, wat resulteert in een serie overheerlijke, toegankelijke wijnen.


Meer van Niel Joubert