Château Palmer Margaux Rouge l Troisième Cru Classé

Proefnotitie

Robijnrode kleur in het glas. Aroma’s van bramen, zwarte kersen, leer en tabak. Complex in de smaak met zachte tannine.

Specificaties

Wijnhuis Maison Sichel
Artikelnummer 36017
Land van herkomst Frankrijk
Streek Bordeaux
Sluiting Kurk
Druiven merlot (52 %)
cabernet sauvignon (41 %)
petit verdot (7 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Kersen, bramen, tabak

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de schilweking plaats op lage temperatuur gevolgd door de vergisting. Daarna rijpt de wijn voor 10 maanden op Frans eikenhouten fusten.

Wijn spijs:

Uitstekend bij wild, stoofschotels en harde kazen

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Maison Sichel is een familiebedrijf gevestigd in Bordeaux sinds 1883. De familie is van oorsprong Duits, maar het bedrijf in Bordeaux werd opgericht door de Britse tak. Grootvader Allan kocht in 1938 met drie andere families Château Palmer in Margaux. De familie Sichel is nog steeds mede-eigenaar van dit inmiddels wereldberoemde château. In 1961 vestigde zijn zoon Peter Allan, de vader van de huidige directie, zich met vrouw Diana in de regio van Bordeaux door de koop van Château Angludet, eveneens in Margaux. Hij ontwikkelde het bedrijf verder in 1967 met de bouw van een winery, de Cave Bel Air, in het Entre-Deux-Mers gebied. Hier worden onder andere de wijnen als Les Hauts de Bel Air gevinifieerd.

De wijnbergen van dit Château liggen ten zuiden van Château Margaux en zijn ongeveer voor de helft beplant met cabernet sauvignon.


Meer van Maison Sichel