Canapi Nero d’Avola Sicilia

Proefnotitie

Helderrood van kleur. Tonen van zwarte bessen, kersen en kruiden. Soepel van smaak met een zachte afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Canapi
Land van herkomst Italië
Streek Sicilië
Sluiting Schroefdop
Druif nero d’avola (100 %)
Categorieën Biowine
Vegan
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zwarte bessen, kersen, kruiden

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven ontsteelt maar niet gekneusd en zachtjes geperst. De most is vergist voor 8 dagen op 28 graden Celcius. Daarna vindt de malolactische vergisting plaats.

Canapi wijnen dragen het Vegan label. Tijdens het proces van klaring (wijn helder maken) en stabilisering worden namelijk geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Canapi gebruikt alleen plantaardige proteïnes van bonen en erwten.

Wijn spijs:

Rood vlees, pizza’s, rijk gevulde pasta’s en kazen

Achtergrondinformatie:

Canapi is het Siciliaanse woord voor ‘knoop’, deze knoop zie je dan ook terug op de labels van dit Italiaanse wijnhuis. De druiven worden voor het grootste gedeelte geplukt uit de beste wijngaarden van het Marsala gebied in de provincie Trapani, het meest Westelijke puntje van het eiland Sicilië.


Meer van Canapi