Borsao Zarihs

Proefnotitie

De wijn heeft een intens diep rode kleur met krachtige aroma’s van braam, bessen en rijpingstonen van koffiebonen, eucalyptus en gedroogde pruimen. De smaak is vol met opvallend zachte tanninestructuur en een zwoele kruidige afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Bodegas Borsao
Land van herkomst Spanje
Streek Campo de Borja
Sluiting Kurk
Druif syrah (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Vol, gedroogde pruimen, eucalyptus

Vinificatie:

De druiven hebben gerijpt op een kalkhoudende, steenachtige bodem met zanderige aarde. fermentatie vindt plaats op RVS tanks, waarna de wijn 12 maanden in 40% Amerikaans eiken vaten en 60% in stainless steel tanks Frans eikenhouten vaten rijpt.

Wijn spijs:

Koud vlees, braadstukken, stoofpot, stoofschotels.

Awards:

91/100 pnt. - James Suckling

Achtergrondinformatie:

Campo de Borja ligt in de Spaanse provincie Aragón en heeft een eigen Denominación de Origen. Het is een uitgestrekt heuvelachtig gebied met rode steenachtige aarde waarop tal van percelen met druivenstokken, voornamelijk grenache en tempranillo, zijn gelegen. Van deze druiven worden voortreffelijke kwaliteitswijnen gemaakt.

De geschiedenis begint in 1958 waar een aantal wijnboeren een samenwerking aangingen en de Coöperatie de Borja oprichtten. Er zijn nu totaal 620 wijnboeren aangesloten en beheren een wijngaardareaal van 2430ha. De wijngaarden zijn voornamelijk gelegen tussen de Monte Moncayo en de rivier Ebro op hoogten tussen de 300 en 700 meter. Vanaf 2001 hebben de coöperaties van Borja Pozuelo en Tabuenca hun krachten gebundeld en is Bodegas Borsao S.A. opgericht.


Meer van Bodegas Borsao