Arauco Varietal Cabernet Sauvignon

Proefnotitie

Robijnrood van kleur in het glas. Aroma’s van vanille, koffie, cacao en toffee. Volle, zachte smaak met veel donker fruit.

Specificaties

Wijnhuis Arauco
Artikelnummer 185003
Land van herkomst Chili
Streek Maule Valley
Sluiting Kurk
Druif cabernet sauvignon (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Vanille, cacao, toffee

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven gelijk terug gekoeld. Dan vindt de schilweking plaats voor 72 uur bij een temperatuur van 15 graden. Daarna de vergisting voor 8 dagen tussen de 25 – 28 graden. Vervolgens rijpt de wijn op grote rvs tanks voor 6 maanden na de malolactische vergisting voordat deze gebotteld wordt.

Wijn spijs:

Rood en wit vlees, pasta en verschillende kaassoorten

Awards:

“De Cabernet Sauvignon had een milde toonzetting met in zijn aroma zowel besfruit, enigszins cassisachtig, als een hint van aardbeien. Ik meende ook een pietsje toastig hout waar te nemen”,
Hubrecht Duijker

Achtergrondinformatie:

Wijnhuis Arauco is gelegen in Loncomilla Valley, de oudste wijnvallei van Chili die zich bevindt in het hart van de Maule vallei. Het familiebedrijf, opgericht door Anselmo Cremaschi, begon 125 jaar geleden met wijnmaken in Cremona, Italië. Momenteel staat de vijfde generatie in Maule Valley aan het roer en wordt Arauco geleid door Don Pablo Cremaschi en zijn zonen Cristian en Andres waarbij Italiaans erfgoed wordt gecombineerd met Chileense natuur.

De wijnen van Arauco zijn allemaal op een duurzame manier geproduceerd en Estate Grown, ofwel: de gebruikte druiven voor de wijnen komen enkel van het wijngoed zelf. Daarnaast worden de wijnen gebotteld op het wijngoed zelf. Het Chileense wijnhuis heeft milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel staan en werkt met biologisch afbreekbare en ecologische producten tijdens de wijnbereiding. Arauco is binnenkort dan ook één van de eerste wijnmakers met de: Chilean Sustainable Certification. Wijnmaker Gonzalo Pérez Abarzúa maakt al meer dan 20 jaar met veel plezier wijn. Gonzalo heeft al veel succesvolle (Chileense) wijnen op de markt gebracht. Sinds 2015 is hij de wijnmaker bij Arauco.

De naam Arauco verwijst naar de beschermde boomsoort Araucaria, in het Nederlands ook wel apenboom genoemd. Deze prachtige groen boom is de nationale boom van Chili en afkomstig uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika.


Meer van Arauco