Lurisia

De bronwaters van Lurisia zijn één van de gezondste en lichtste watersoorten in Europa. Het unieke karakter van het bronwater is hoofdzakelijk te danken aan de omgeving waaruit het afkomstig is. De dranken zijn geproduceerd met zuiver, bijzonder licht en natriumarm bergwater dat afkomstig is van de Monte Pigna, op 1460 meter boven zeeniveau. Alles gebeurt er volgens een strikt beleid dat is gericht op de besparing en optimalisering van energie en andere bonnen. Wanneer de lente van start gaat, sijpelt de smeltende sneeuw via de grond tussen de weiden en bossen richting het dal. Tijdens dit proces worden de gezonde mineralen en natuurlijke elementen verzameld die het zuivere karakter van Lurisia bepalen.

De legende luidt dat het water waarmee Lurisia is gemaakt per toeval werd ontdekt door een mijnwerker. Deze zou aan het begin van de vorige eeuw in de streek rond Nivolana (tegenwoordig Lurisia) per ongeluk op een waterbron zijn gestuit. Het water was uitstekend te drinken en zou 'magische' krachten bevatten. Het Italiaanse Ministerie van Gezondheid heeft zelfs toestemming gegeven om de heilzame werking van het water te mogen vermelden.

Lurisia Bolle en Stille is verkrijgbaar in glazen flessen van 33 cl en 75 cl. Daarnaast heeft Lurisia frisdranken in vier verschillende smaken: Gazossa, Chinotto, Acqua Tonica en Aranciata.