Baladin Nazionale Glutenvrij

Proefnotitie

Citroengeel van kleur met aroma’s van citrus, bergamot en koriander. Fris in de mond met aangename zuren en hoppig in de afdronk.

Specificaties

Producent Baladin
Artikelnummer 183013
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kroonkurk
Categorie Bier
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Citrus, koriander, bergamot

Vinificatie:

Om dit bier gluten vrij te maken kiest Teo er voor om een grondstof te kiezen die van nature glutenvrij is. Daar waar veel producenten ervoor kiezen om de gluten uit het bestaande bier te halen. In plaats van gerst gebruiken ze risotto rijst. De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.

Wijn spijs:

Aperitief, vis en kazen

Achtergrondinformatie:

Het verhaal van Baladin begint in het dorpje Piozzo ten zuiden van Turijn in de Langhe. Het is dit dorpje waar eigenaar Teo Musso in de jaren tachtig begint met het ontwikkelen van bier vanuit zijn ouderlijk huis. Op 78 hectare grond produceert hij zijn eigen ingrediënten waarbij hij voor energie vertrouwt op de zon. Vele bezoeken aan Vlaanderen en jarenlange ontwikkeling van het brouwen van de bieren van Baladin zorgen voor de hoogwaardige producten die op dit moment door hem op de markt worden gebracht. Baladin heeft meer dan 23 soorten bier waarbij een aantal is vernoemd naar zijn naasten,
denk hierbij aan zijn zoon Isaac en toenmalige vrouw Nora.


Meer van Baladin