Fine Wines: exclusieve voorraad Bordeaux wijnen

Fine Wines: exclusieve voorraad Bordeaux wijnen

Datum: 02-07-2024

Château Palmer

Château Palmer is geclassificeerd als 3e Grand Cru Classé, maar in tegenstelling tot de meeste wijnhuizen zijn ze daar niet zo druk mee bezig. Alle focus ligt op de wijngaarden. Met behulp van Thomas Duroux is Palmer 10 jaar geleden een andere weg ingeslagen. Duroux heeft hier veel onderzoek verricht in o.a. de bodem en ook naar de beste manier van verbouwen. Zo heeft hij in die 10 jaar tijd 13(!) verschillende wijnbouwmethodes geprobeerd om tot het beste fruit te komen.

Uiteindelijk lag de sleutel in het biodynamisch bewerken van de wijngaarden (best uniek in de Bordeaux). Daarnaast ligt er veel aandacht op biodiversiteit en staan er naast druivenstokken ook veel andere planten en (fruit)bomen. De 20 verschillende bodemtypes staan beplant met stokken van gemiddeld 40 jaar oud. Dankzij deze verschillen kan het Chateau elk jaar tot de mooiste expressie komen. In de kelder wordt het gebruik van sulfiet flink teruggeschroefd en wordt er gekeken om in de toekomst te werken met wilde gisten.

De wijnen

De Grand Vin rijpt voor ruim 50% in nieuw hout, en blijft een schoolvoorbeeld van Margaux. De spanning van de cabernet wordt geaccentueerd door tonen van citrus, menthol en de geur van natte kiezels.

De Alter Ego is in prijs/kwaliteit de beste wijn van het huis. Veel meer een tegenhanger van zijn grote broer dan een ‘2e-wijn’. Alter Ego wordt gemaakt met een iets hoger aandeel Merlot, en 1/4e van de wijn rijpt op nieuw hout. Mooie donkere tonen gevolgd door mineraliteit en het friszure van verse zwarte bessen.

Tot slot de Histroical: een blend bestaande uit voornamelijk cabernet sauvignon en merlot, aangevuld met 10% Syrah uit de Rhone (van de bekende Hermitage heuvel). Een ode aan de 19e eeuw, waar men vaak deed aan ‘hermitaging’ (Het verrijken van de schrale wijn uit die tijd met rijpe en krachtige Rhone-wijn).

Door deze twijfelachtige gebruiken uit het verleden nieuw leven in te blazen zet Chateau Palmer een unieke wijn in de markt. Een wijn met kracht en spanning, met een ziltige ondertoon maar ook met een echt uniek profiel. De wijn koppelt de klassieke Bordeaux eigenschappen aan het hartige karakter van Syrah, zoals Penfolds Grange dat ook in zich kan hebben.

Naast Château Palmer hebben wij vanuit Fine Wines nog meer voorraad aan Bordeaux wijnen. Bekijk hier de wijnhuizen.

Bekijk ook:

Het was een geslaagde Miraval ambassadeurslunch!

Nieuws

20-06-2024
Het was een geslaagde Miraval ambassadeurslunch!

Een geslaagde Miraval ambassadeurslunch bij Lseven!