Rapitalà Sire Nero Syrah Sicilia DOC

Proefnotitie

Robijnrood van kleur met aroma’s van cassis, bramen en kruidigheid. Zacht in de mond met terugkerend fruit en een zachte afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Tenuta Rapitalà
Artikelnummer 164803
Land van herkomst Italië
Streek Sicilië
Sluiting Kurk
Druif syrah (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Cassis, kruidig, zacht

Vinificatie:

De druiven worden onder gecontroleerde temperatuur vergist bij 24 – 26 graden in rvs tanks. Tijdens de vergisting weken de schillen tussen 7 en 10 dagen mee om smaak, kleur en geur te onttrekken.

Wijn spijs:

Rood vlees, curry maar kan ook licht pittig eten aan.

Awards:

“Syrah op z'n Siciliaans. Kan goed uitpakken. Doet dat met donkere cassis, laurierdrop en zachte peperkoek. Geen hout gezien, zon des te meer. Het zwarte fruit dus puur geserveerd. Niet te zwaarmoedig, niet gekookt”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8-

Achtergrondinformatie:

Tenuta Rapitala omvat 225 hectaren wijngaarden gelegen in het hart van Sicilië. Hier waren het de ouders van de huidige eigenaar graaf Laurent Bernard De La Gatinais die in 1968 het wijnhuis startten. Dankzij de Franse roots van de vader van graaf Laurent Bernard De La Gatinais, was Rapitala het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Naast wijnmaker Silvio Centonze die verantwoordelijk is voor de kelder, werkt landbouwkundige Ignazio Arena in de wijngaarden. Beiden willen zo milieu vriendelijk mogelijk te werk gaan. Om dit te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie afkomstig van windmolens die zich bevinden op de top van de heuvels rondom het huis.

De naam Rapitala is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Sicilië doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest.


Meer van Tenuta Rapitalà