Rapitalà Viviri Grillo Sicilia DOC

Proefnotitie

Goudgele kleur met aroma’s van citrus, perzik en abrikoos. Fris en fruitig in de mond met een lichte kruidigheid.

Specificaties

Wijnhuis Tenuta Rapitalà
Artikelnummer 164800
Land van herkomst Italië
Streek Sicilië
Sluiting Kurk
Druif grillo (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Citrus, perzik, kruidig

Vinificatie:

De druiven worden na de oogst zachtjes gekneusd zonder enig zuurstof contact om de frisheid te behouden. Daarop volgt een langzame natuurlijke vergisting op rvs.

Wijn spijs:

Vegetarische pasta’s, vis, wit vlees

Awards:

“Autochtone Siciliaan, deze grillo. De zuidelijke zon heeft 'm niet gedeerd. Levendig, bloezend, bloesemend, fijnbesnaarde zuren en een discrete kruidigheid. Aangenaam droog zonder schraal te worden”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8,5

Achtergrondinformatie:

Tenuta Rapitala omvat 225 hectaren wijngaarden gelegen in het hart van Sicilië. Hier waren het de ouders van de huidige eigenaar graaf Laurent Bernard De La Gatinais die in 1968 het wijnhuis startten. Dankzij de Franse roots van de vader van graaf Laurent Bernard De La Gatinais, was Rapitala het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Naast wijnmaker Silvio Centonze die verantwoordelijk is voor de kelder, werkt landbouwkundige Ignazio Arena in de wijngaarden. Beiden willen zo milieu vriendelijk mogelijk te werk gaan. Om dit te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie afkomstig van windmolens die zich bevinden op de top van de heuvels rondom het huis.

De naam Rapitala is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Sicilië doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest.


Meer van Tenuta Rapitalà