Susana Balbo Malbec – Late Harvest

Proefnotitie

Fijne aroma’s van geconfijt zwart en rood fruit, frisse smaak met een subtiele zoetheid en een toefje gerookte tonen van het eiken. Elegante smaak met een verrassend mooie afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Susana Balbo
Artikelnummer 8616034
Land van herkomst Argentinië
Streek Mendoza Valley
Sluiting Kurk
Druif malbec (100 %)
Categorieën Dessertwijn
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zwart & rood fruit, eiken, elegant.

Vinificatie:

Na de groeiperiode van de druiven op verschillende bodemstructuren als zand, leem en kalk, vindt de fermentatie plaats op RVS tanks. Na de fermentatieperiode heeft het sap 7 maanden lagering gehad om 7 maanden nieuw Frans eiken.

Wijn spijs:

Chocolade cakes, rood fruit desserts.

Awards:

93 pnt - James Suckling

Achtergrondinformatie:

Susana Balbo is een van de toonaangevende en meest innovatieve wijnmakers van Argentinië . In 1981 studeerde Susana af als eerste vrouwelijke oenologe in de Argentijnse wijngeschiedenis. Vervolgens werkte ze gedurende 25 jaar voor diverse grote wijndomeinen als wijnmaakster.

Ze wordt wel gezien als de ‘Evita Péron’ van de Argentijnse wijnbouw. Invloedrijk, geliefd en een tikkeltje controversieel. Onder haar motto ‘waar een wil is, is een wijn’ creëert ze haar weg naar haar ultieme droom: een eigen wijnmakerij waar ze helemaal los kan gaan met haar ideeën over het maken van sublieme wijnen. In 1999 startte zij haar eigen wijndomein Dominio del Plato in het hart van de Lujan de Cuyo in Mendoza. Het wijnhuis ligt adembenemend tegen de achtergrond van het Andesgebergte. In 2016 werd de naam aangepast naar Susana Balbo Wines.


Meer van Susana Balbo