Quinta do Monte d’ Oiro Lybra White

Proefnotitie

Overheersende aroma’s van citrus, appel en witte bloemen. De smaak is loepzuiver met elegante tonen van rijp wit fruit en eindigt met een verfrissende afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Quinta do Monte d’ Oiro
Land van herkomst Portugal
Streek Lisboa
Sluiting Kurk
Druiven viognier
arinto
marsanne
Categorieën Biowine
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Elegant, rijp wit fruit, bloemig.

Vinificatie:

De druiven hebben gerijpt op bodems van klei en kalksteen. De fermentatie vind plaats op INOX tanks, waarna het sap 5 maanden ‘sur lie’ verder rijpt op de INOX tanks.

Wijn spijs:

Schaal- en schelpdieren, vis, gevogelte.

Awards:

Geur: bloemig, perzik, venkel, kruiden, mooi
Smaak: mooi fruit, sappig, fijne zuren
- 4/5 sterren, Perswijn

Achtergrondinformatie:

Eigenaar José Manuel Bento dos Santos, een industrieel chemisch ingenieur, heeft een uitgesproken liefde voor de noordelijke Rhône wijnen en heeft een intense vriendschap opgebouwd met Michel Chapoutier, een topproducent uit de Rhône.

Op een uniek stuk landschap, 70km ten noorden van Lissabon, wordt 15ha aan wijngaarden biologisch onderhouden om perfecte druiven te kweken met een extreem lage opbrengst van 20-25hl per hectare. Met ondersteuning van Grégory Viennos (voormalig hoofd wijnmaker bij Chapoutier en Cos d’ Estournel) worden bijzonder mooie wijnen geproduceerd die hun weg inmiddels hebben gevonden in koninklijke kelders en in de beste Europese en Amerikaanse restaurants.

Monte d’ Oiro ‘de gouden heuvel’ is een verwijzing naar de heuvel op de Quinta die een prachtige gouden gloed krijgt als de zon erover schijnt.


Meer van Quinta do Monte d’ Oiro