Quinta do Monte d’ Oiro Lybra Red

Proefnotitie

Elegante geur van rood fruit en leertonen. De smaak is soepel en fruitig met een hint van zwarte peper. De afdronk is verfrissend en soepel.

Specificaties

Wijnhuis Quinta do Monte d’ Oiro
Land van herkomst Portugal
Streek Lisboa
Sluiting Kurk
Druif syrah (100 %)
Categorieën Biowine
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Soepel, rood fruit, peper .

Vinificatie:

De druiven hebben gerijpt op bodems van klei en kalksteen. De fermentatie vind plaats op INOX tanks, waarna het sap 12-14 maanden lagering heeft gehad op gebruikte Frans eikenhouten vaten.

Wijn spijs:

Rood vlees, pastagerechten, rijpe kazen.

Awards:

Geur: zwoel en rijp, peperig, pruimen
Smaak: elegant en sappig, goede zuren, lichte tannine
- 4/5 sterren, Perswijn

Silver medal – Concours Mondial Bruxelles

Bronze medal - Decanter

Achtergrondinformatie:

Monte d’ Oiro ‘de gouden heuvel’ is een verwijzing naar de heuvel op de Quinta die een prachtige gouden gloed krijgt als de zon erover schijnt.

Eigenaar José Manuel Bento dos Santos, een industrieel chemisch ingenieur, heeft een uitgesproken liefde voor de noordelijke Rhône wijnen. Op een uniek stuk landschap, 70km ten noorden van Lissabon, wordt 15ha aan wijngaarden BIOLOGISCH onderhouden om perfecte druiven te kweken met een extreem lage opbrengst van 20-25hl per hectare. Met ondersteuning van Grégory Viennos (voormalig hoofd wijnmaker bij Chapoutier en Cos d’ Estournel) worden bijzonder mooie wijnen geproduceerd die hun weg inmiddels hebben gevonden in koninklijke kelders en in de beste Europese en Amerikaanse restaurants.

Lybra is het sterrenbeeld Weegschaal en staat voor evenwicht en harmonie. De balans tussen terroir, fruit en druivenvariëteiten.


Meer van Quinta do Monte d’ Oiro