Wijnhuis | Niel Joubert |
Artikelnummer | 89010 |
Land van herkomst | Zuid Afrika |
Streek | Paarl |
Sluiting | Schroefdop |
Druif |
chardonnay (100 %) |
Categorie |
Witte wijn |
Download PDF |
Ananas, meloen, vol
Na de oogst vindt de schilweking plaats van 2 uur lang. Daarna vergist 12% voor 4 maanden op Hongaars eikenhouten fusten. Ook de malolactische vergisting vindt plaats op eikenhout. De rest van de wijn vergist op rvs tanks voor 3 weken. Vervolgens wordt de wijn geblend en gebotteld.
Vette vis, schaal- schelpdieren, romige pasta en gnocchi
“Chrissie is nog steeds welvend onder haar ruimvallende japon maar het heeft er alle schijn van dat ze toch even een dieet heeft gedaan voordat de rits achter gesloten werd. Bloesemend parfum omringt haar. Zacht tropisch fruit, roomkleurige sluiter en een lichtvoetige dans ter opening van het bal. Op het buffet wachten romige risotto en kreeft..”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8.
“Even buiten Paarl werd in 1989 de boerderij Klein Simonsvlei gekocht door Niel Joubert, wiens nazaten er bijna een eeuw later wijn gingen bottelen onder Niels naam. Vandaag de dag beslaat hun wijngaard een indrukwekkende 300 hectare waarop vijftig verschillende variëteiten groeien. Een daarvan is Chardonnay, basisdruif voor de Christine Marie Chardonnay. Omdat deze wijn voor de helft werd opgevoed in eiken vaten, zijn roostertonen – gelukkig niet te sterke noch overheersende – aanwezig in de voor het overige sappige fruitige smaak die op prettige wijze elementen heeft van witte vruchten (peer, appel), tropische en wat citrus”,
Hubrecht Duijker
Bij de Joubert Familie zit de liefde voor goede wijn van nature in het bloed. Piet Joubert kocht in 1898 de boerderij Klein Simonsvlei voor zijn zoon Daniel, die op 22 jarige leeftijd startte met wijnmaken. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in de wijnindustrie voor hoge kwaliteitswijnen. In 1950 nam Daniel junior het over, (genaamd ‘Niel’) en continueerde het proces van ontwikkeling: verbeterde de wijnkelders en kwaliteit van de wijnen. Alleen het beste fruit werd gebruikt, om zodoende de hoogste kwaliteit wijnen te kunnen produceren. De wijngaarden van Niel Joubert hebben een onbeschrijfelijk mooi uitzicht over Paarl Vallei, in het hart van de Cape Winelands. Er ligt een sterke focus op wijnbouw, wat resulteert in een serie overheerlijke, toegankelijke wijnen.