Espiritu de Chile Reserva Syrah

Proefnotitie

Dieprode kleur in het glas. Tonen van bramen, kruiden, vanille en toffee. Zet vol en krachtig in met een zachte afdronk en fijne tannine.

Specificaties

Wijnhuis Espiritu de Chile
Artikelnummer 174008
Land van herkomst Chili
Streek Curico Valley
Sluiting Kurk
Druif syrah (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Bramen, kruiden, vanille

Vinificatie:

De druiven worden handmatig geoogst, hierna vindt de vergisting plaats voor 8 dagen op rvs tussen de 27 – 29 graden Celsius. Daarna wordt de wijn overgepompt naar Frans en Amerikaans eikenhouten fusten voor een periode van 14 tot 16 maanden.

Wijn spijs:

BBQ of grill gerechten, rood vlees, wild zoals hert, wildzwijn en haas

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Chili geldt als een van de meest innovatieve wijnbouw landen in de wereld met zelfs gematigde en koele microklimaten en wijnen die gemaakt worden op ‘terroir’. De wijnen zijn geënt op de wijngaarden en hun ondergrond wat terug te vinden is in de smaak. Espiritu de Chile is uniek in de geuren en smaken van haar wijnen en bezit geen overdreven fruitkarakters. De wijnen zijn puur, zuiver en bezitten mooie mineralen. Espiritu produceert wijnen die duurzaam gemaakt zijn; er is veel aandacht voor de natuur en er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van pesticiden en kunstmest.

De Maipo Valley is het meest noordelijke deelgebied van de Central Valley en ook het oudste wijngebied in Chili. Het werd lange tijd beschouwd als de beste wijn-groeiende regio in Chili, met name vanwege haar uitstekende Cabernet Sauvignons. Het klimaat in de Maipo Valley is warm en droog, hoewel de klimatologische invloeden van de Stille Oceaan en de Andes aanzienlijk variëren. De rode wijnen van de Maipo Valley behoren percentueel tot de beste in Chili, hoewel de teelt van de witte wijnen geleidelijk aan toeneemt in met name de kustgebieden.


Meer van Espiritu de Chile