Muse de Miraval Magnum

Proefnotitie

Elegant & verfijnd. De lagering op de 'concrete eggs' zorgt voor een complexe, fijne smaak vol rood fruit en bloesem. Een perfecte blauwdruk van het terroir van de Provence.

Specificaties

Wijnhuis Château Miraval
Land van herkomst Frankrijk
Streek Provence
Sluiting Kurk
Druiven grenache
rolle
Categorie Rosé wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Elegant, verfijnd, fris fruit

Vinificatie:

De Miraval Muse Rosé is gemaakt van biologisch geteelde druiven Grenache & Rolle, afkomstig van de 2 beste en oudste percelen van Miraval. Een uniek terroir met als resultaat de fijne expressie in deze Muse. Lagering heeft plaats gevonden in de zogenaamde ‘concrete eggs’ en volledig op zijn droessem (sur Lie) wat de complexiteit geeft aan deze topwijn.

Wijn spijs:

Kreeft, pasta, schaal- en schelpdieren, vis, kalfsvlees.

Achtergrondinformatie:

Van de Miraval Muse worden ieder jaar in totaal 2000 magnums gemaakt, waarvan er ongeveer 30 stuks beschikbaar zijn voor Nederland. De unieke fles is handgemaakt en deze wijn wordt alleen in magnum formaat gemaakt. De rosé is nu perfect op dronk, maar zal met de jaren zelfs nog verbeteren. Men adviseert een drinkvenster tot 2026.

Château Miraval was vanaf 1970 van Jacques Loussier, jazzpianist en wijnliefhebber. Hij produceerde de Miraval rosé onder de naam Pink Floyd. Een aantal jaar geleden hebben Angelina Jolie en Brad Pitt Château Miraval voor een periode van drie jaar gehuurd. Inmiddels is in 2008 het Château gekocht door het Hollywood stel. De wijnkelder stamt uit begin 19de eeuw en is in de jaren '90 vernieuwd; de houten vaten rusten in de kelder van de oorspronkelijke boerderij (rond 1300) die in 1995 geheel werd gerenoveerd. De wijngaarden rondom het Château liggen tegen een helling op 350 meter hoogte, dat maakt de Miraval wijnen zo elegant en verfijnd. De rosé is het resultaat van een samenwerking tussen het Hollywood stel en de gerespecteerde wijnfamilie Perrin, een van de grootste en succesvolste wijnfamilies ter wereld. Ze zijn vooral vermaard om hun wereldklasse wijngoed Château de Beaucastel aan de Rhône. Hier komen kunst en kennis bij elkaar. En dat is precies wat de wijnen van Jolie-Pitt & Perrin weerspiegelen. Samen hebben zij grote plannen voor de toekomst in het maken van biologische wijnen.


Meer van Château Miraval