Château des Eyssards Sauvignon Blanc Semillon Prestige

Proefnotitie

Licht goudgeel van kleur. Aroma’s van citrus, exotisch fruit en hout. Vol en zacht in de mond met smaken van perzik, vanille en citrus. De afdronk is aanhoudend.

Specificaties

Wijnhuis Château des Eyssards
Artikelnummer 35006
Land van herkomst Frankrijk
Streek Bergerac
Sluiting Kurk
Druiven sauvignon (50 %)
sémillon (30 %)
muscadelle (20 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Citrus, perzik, vanille

Vinificatie:

Tijdens de nacht geoogst om de druiven koel te houden. Na het ontstelen vindt de schilweking plaats voor 24 uur. Dit proces is zeer belangrijk om aroma’s te onttrekken. Vervolgens worden ze geperst en in een rvs tank overgepompt, hier vindt de vergisting plaats voor 10 dagen tussen de 18 en 20 graden Celsius. Daarna rijpt 1/3 op nieuwe eikenhouten fusten, 1/3 op 1 jaar oude en 1/3 op 2 jaar oude fusten voor 10 maanden. Tijdens deze periode wordt de battonage techniek 1 keer per maand toegepast.

Wijn spijs:

Stevige vissoorten, zalm en rijke kazen

Awards:

“Ambtieuze Bergerac van een wijnmaker die nog veel meer ambities heeft. En deze in dit geval onderstreept met flink eiken en een On Bergeracse portionering alcohol: 15%. Wil in ieder geval zeggen dat-ie zijn druive durft te laten rijpen. En dat valt te proeven. Rijp, rijk, rond en gevuld. Perziken op marsepeinsap. Abrikozen met room. Een zoethouten vanillevloot met tropisch fruit als deklading. Volgens het etiket Bergerac Sec, maar is ook dit bij bijkans moelleux. Voor wie zuren schuwt en weldaad koestert. Goed in zijn soort als je van het soort houdt.’,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8,5

“If I had to tip one winegrower for future greatness it would be the uncompromising Pascal Cuisset of Château des Eyssards”,
Andrew Jefford, wine writer.

Achtergrondinformatie:

Château des Eyssards is eigendom van de familie Cuisset en ligt in de bekende wijnregio Bergerac. Sinds 1984 is Pascal Cuisset samen met zijn vader en broer de oprichter van het familiedomein. De familie is blij met de rijke grond van 48 hectare, waar in totaliteit 20 verschillende druivenrassen groeien. Door de rijke grond is de familie in staat om complexe wijnen te maken. Wijnen met een veelvoud van subtiele aroma’s, waarvan de afdronk nog lang blijft nagenieten. Pascal is één van de meest getalenteerde wijnmakers uit het gebied en wordt door de internationale pers positief opgemerkt. Jaarlijks valt het familie wijnhuis in de prijzen met de wijnen.


Meer van Château des Eyssards