Bolla Pinot Noir Provincia Pavia IGT

Proefnotitie

Lichte robijnrode kleur. Tonen van kersen, bessen en kruidig in de neus. Zachte, lichte wijn met tonen van kersen in de afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Bolla
Land van herkomst Italië
Streek Veneto
Sluiting Schroefdop
Druif pinot noir (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Kersen, bessen, kruidig

Vinificatie:

De vergisting vindt plaats onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden om de frisheid te bewaren. Door het vele overpompen over de schillen wordt er veel fruit onttrokken. Ook voor de malolactische vergisting worden rvs tanks gebruikt, wederom om het fruitige karakter te behouden.

Wijn spijs:

Heerlijk als aperitief. Charcuterie en vlees gerechten.

Awards:

Zeer goed. “Aardbeien en frambozen, bloemen. Zacht, rijp, lichtvoetig, soepel, fris”.
Perswijn Magazine

Achtergrondinformatie:

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Dit was een groot succes. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Oenoloog Christian Zulian is sinds 2015 wijnmaker bij Bolla. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.


Meer van Bolla