Bodegas Viña Nora – Nora da Neve

Proefnotitie

Prachtige houtgelagerde albarino met een enorme complexiteit van haar aromatische bereik. Verfijnd, elegant en eerlijk met schoon fruit, venkel, laurier en geroosterde noten. Levendig, verfrissend met een lange afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Bodegas Viña Nora
Artikelnummer 176011
Land van herkomst Spanje
Streek Rias Baixas
Sluiting Kurk
Druif albariño (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rijp fruit, bloemen, subtiele hout aroma’s

Vinificatie:

Nora da Neve wordt gemaakt op de Franse Bourgogne stijl en rijpt minimaal 6 maanden op grote houden Franse eiken vaten.

Wijn spijs:

Deze wijn gaat uitstekend bij vette vis, geroosterd of gegrild. Tevens bij milde en belegen kazen.

Awards:

“Opmerkelijke verschijning. Albarino. Meestal nerveus en vingervlug fruit met een fluisterend zeewindje op de achtergrond. Thans een Bourgondische versie: Nora uit Rias Baixas. Maar dan met die kenmerkende zoutslag afkomstig van de kust. Houtgelagerde citroenen, snippertje eucalyptusblad en peer met zest. Dorstig zou je ervan worden”,
Harold Hamersma in DGH 2019, beoordeeld met een 8,5

Achtergrondinformatie:

De wijngaarden van Bodegas Viña Nora zijn beplant met de albariño druif in de wijnregio Condado do Tea, vlakbij de grens van Portugal. De albariño druif beslaat bijna 95% van de wijngaarden in het groene en relatief koele gebied Rias Baixas. Om de druiven tegen oxidatie te beschermen bevriest het wijnhuis de druiven zodra ze zijn binnengebracht: “Dat is de beste manier om druiven goed rijp te laten worden en ze toch fris te houden”, aldus de eigenaar.


Meer van Bodegas Viña Nora